Demokrasi Kahramanlarının İsmi 107 Tonluk Anıtla Ölümsüzleşti

14.Temmuz.2017

Demokrasi Kahramanlarının İsmi 107 Tonluk Anıtla Ölümsüzleşti
 
‘15 Temmuz Şehitler Anıtı’ Demokrasi Zaferinin Sembolü Olacak
 
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:
“15 Temmuz Kahramanlarımızı Asla Unutmayacağız”
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli demokrasi zaferlerinden birisi olan 15 Temmuz’da vatanı için canlarını düşünmeden feda eden 250 şehidin ismini 107 tonluk bir anıtla ölümsüzleştirdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz şehitlerinin gösterdikleri kahramanlık mücadelesini asla unutmayacaklarını belirterek, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ anlayışıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğü için milyonlarca insanımızın tek yürek haline geldiği demokrasi destanımızı, tek parçadan inşa ettiğimiz bu anıtla sonsuza dek yaşatacağız” dedi.
 
Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO tarafından 250 şehidin isimlerinin kazındığı ve milletimizin birliğini yansıtması açısından devasa boyuttaki tek bir taş parçasından tasarlanan anıtın açılışı ve 15 Temmuz Derneği ile birlikte gerçekleştirilen anma töreni,  ‘BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim ve Öğretim Külliyesi’nde gerçekleştirildi. 8 metre genişlik ve 5 metre yüksekliğe ulaşan anıtın açılış töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz 2016’da milletin iradesini ve devletin geleceğini hedef alarak kalleşçe hazırlanan eylem planlarının en hainlerinden birine tanık olduklarını söyledi.
 
“TANKLARA KARŞI ANIT GİBİ DİKİLDİLER”
Başkan Burkay, hain terör örgütü FETÖ’nün şeytani emellerle devleti ele geçirme planına yüce Türk milletinin kanı ve canıyla izin vermediğini vurguladı. Şair Mehmet Akif Ersoy’un  ‘Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz; Bu yol ki hak yoludur, dönme bilmez yürürüz’ mısralarını hatırlatan Başkan Burkay, “İşte o uzun ve karanlık gecede ellerine sadece şanlı bayrağımızı alan kardeşlerimiz abdestlerini alarak ve sevdikleriyle helalleşerek meydanlara çıktılar. ‘Vatan sevgisi imandandır’ şuuruyla silahların, tankların, uçakların karşısında adeta birer anıt gibi dikildiler. Kahraman milletimiz, Çanakkale’deki, Kurtuluş Savaşı’ndaki eşsiz ruhu yeniden ortaya koydu. Bu onurlu rütbeyi kıyamete kadar taşıyacak olan şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
 
“GELECEK KUŞAKLARA SEMBOL OLACAK”
BTSO olarak hain darbe girişimine ilk tepki gösteren kurumlardan biri olduklarını ifade eden Başkan Burkay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ismini değiştirdikleri Yeniceabat Mesleki Eğitim Kampüsü’nde yer alan okul, yurt ve konferans salonlarına 15 Temmuz şehitleri Ömer Halisdemir, Abdullah Tayyip Olçok, Erol Olçok, Halil Kantarcı, Prof. Dr. İlhan Varank, Türkan Türkmen Tekin ve Mustafa Cambaz’ın isimlerini verdiklerini hatırlattı. Eğitim külliyesi içinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı tek bir özel mermer bloktan yaptıklarını ifade eden Burkay, “Bu özel anıt, 15 Temmuz'da yaşananların ve şehitlerimizin büyük fedakarlığının gelecek kuşaklara bir ders gibi aktarılabilmesinin sembolü olacak” ifadelerini kullandı.
 
DEMOKRASİ DESTANI ASLA UNUTULMAYACAK
Anıt etrafındaki 250 seramik karanfilin demokrasi kahramanlarının hatırasını canlı tutacağını dile getiren Başkan Burkay, “Darbeci çeteye hayatı pahasına ilk kurşunu sıkan şehit kardeşimiz Ömer Halisdemir gibi milletimizin içinde daha nicelerinin olduğuna inandığımız Abdullahlar, Erollar, İlhanlar, Türkanlar demokrasi zaferimizin sembolü olan bu anıttan ilham alarak yetişecekler. ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ anlayışıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğü için milyonlarca insanımızın tek yürek haline geldiği demokrasi destanımızı, tek parçadan inşa ettiğimiz bu anıtla sonsuza dek yaşatacağız” açıklamalarında bulundu.
 
“MEYDANLARDA OLACAĞIZ”
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde iş dünyası olarak demokrasi nöbeti için meydanlarda olacaklarını kaydeden Burkay, “15 Temmuz’u asla unutmayacağız. Bursa iş dünyası olarak şehit yakınları ve gazilerin her zaman yanı başlarında olmayı sürdüreceğiz. Demokrasimize sahip çıkan necip milletimize, halkımıza kararlılığı ile cesaret veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız ile hükümetimize, darbe girişimine karşı mücadele eden güvenlik güçlerimize, hainlere bir ağızdan karşı çıkan siyasi partilerimiz ile STK’larımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
 
“HAİNLER AMACINA ULAŞAMADI”
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, ülke olarak 15 Temmuz’da demokrasi ve özgürlükler adına çok önemli bir sınav verdiklerini belirterek, “Ülkenin karanlığa bürünmesini isteyenler o gün amacına ulaşamadı. Milletimiz buna izin vermedi. Asırlardır vatanı için şehit veren bu milletin bağımsızlığını kimse elinden alamaz. Milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip bu milletimizin demokrasi mücadelesi sonsuza kadar devam edecektir” dedi.
 
“HAİNLER TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖMÜLDÜLER”
İçişleri Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, “15 Temmuz demokrasinin korunduğu bir tarihtir. Hainler, ordumuzun o elbiselerine giyerek milletimize saldırdı. Bu kadar alçaklığı milletimiz tarihinde görmüş değildir. 15 Temmuz’da milletimizni mücadelesiyle hainler, tarihin çöplüğüne gömüldüler. Bu milletin dik duruşunu kimse yok edemeyecek. Bu tarihi günü unutturmamayı hedefleyen, kentimize bu kıymetli eseri düşünen BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay’ı ve yönetim kurulu üyelerini selamlıyor, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANITI TARİHİ GÜNÜ UNUTTURMAYACAK
Bursa Valisi İzzettin Küçük, 15 Temmuz’un darbeden ziyade bir terörist girişim olduğunu ifade ederek, “40 yıl boyunca çocuklarımızı, zekatlarımızı ve sınav sorularını çalan en sonunda Türkiye’yi çalmaya çalışan örgüt suçüstü yakalandı ve bertaraf edildi. 15 Temmuz gibi önemli tarihi anlar anıtlar ve eserlerle gelecek nesillere aktarılmalı ve hatırlanmalıdır. BTSO da şehitlerimizin fedekarlığını ve milletimizin cesaretini gelecek nesillere aktarmak için çok güzel bir eser gerçekleştirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
“HALKIMIZ BİR TARİH YAZDI”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 15 Temmuz’un dünya tarihinin en önemli mücadelelerinden birisi olduğunu ifade ederek, “O gün hepimiz meydanlara koştuk. Hainlerin 40 yıldır yaptığı plan, birkaç saat içinde tersine çevrildi. Türk halkı büyük bir tarih yazdı. Biz kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Tüm bu ihanet hazırlıklarını ve dış güçlerin komplolarını da unutturmayacağız. Güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
 
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DERNEĞİ: BTSO’YA TEŞEKKÜR EDERİZ
15 Temmuz Şehitleri Derneği Başkanı Tarık Şebik ise “100 yıl önce olduğu gibi 1000 yıllık vatanımızda küresel siyonizmin yerli maşaları, ummadıkları direnişle karşılaştı. Büyük bir hüsrana uğradılar. 250 şehit ve binlerce gazi ile bu toprakları çiğnetmeyen milletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Kahramanlık destanını, zihinlerde canlı tutacak bu muazzam eseri kazandıran BTSO’ya sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLER VE YAKINLARI DA KATILDI
Programa, Bursa Milletvekilleri, Bursa Garnizon ve Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursaspor Başkanı Ali Ay, çok sayıda kamu kurum temsilcileri, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, ilçe ticaret ve sanayi odası başkanları ile sivil toplum kuruluşları katıldı. Programda ayrıca 15 Temmuz kahramanı olan şehitlerin yakınları, gaziler ve aileleri de katıldı. Kahraman şehitlerin  ailelerine  ve gazilere ise plaket takdim edildi.