BUTGEM’ de Yüksekte Çalışma İSG Eğitimleri Başlıyor

30.Eylül.2022

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti

tarafından finanse edilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi (IOHS) Hibe Programı TREESP1.1OHSMS/P-03/304 ’Yüksekte Çalışma İçin Sanal Gerçeklik Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı-BUTGEM bünyesinde Yüksekte Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği alanları kurulmuştur.  Oluşan bu alanlarda İşçi, İşveren ve Sendika temsilcilerine yüksekte çalışma eğitimleri verilecektir. Verilecek bu eğitimlere katılabilmek için ön şart Yüksekte Çalışmaya Uygunluk Sağlık Raporlarının alınması olacaktır.
Başvuru Aşamaları
Adım 1 : Belirlenen bu hedef kitle için ön başvurular internet üzerinden alınacaktır. Başvurular BUTGEM’ in resmi internet sitesi www.butgem.org.tr adresine 1 Ekim ile 15 Kasım tarihleri aralığında yapılacaktır. Ön kaydını yaptıran adayların kaydını tamamlamak için 15 Kasım Tarihine kadar Demirtaş OSB içerisinde yer alan BUTGEM binasına gelerek şahsen başvuruda bulunması gerekmektedir.
Adım 2: Başvurusunu tamamlayan adaylardan sağlık raporu istenecek olup adayların sağlık raporları BUTGEM tarafından karşılanacaktır. Yüksekte Çalışmaya Sağlık Açısından Uygunluk Raporu alacak adaylar şu testlere tabii tutulacaktır; Romberg ve Fukuda testleri, Nöropsikolojik test bataryası (Dikkat Eksikliğinin Tanı ve Teşhisinde Kullanılan Test ve Bataryalar),EKG, Kreatinin, Tam Kan Sayımı(Hemogram), AKŞ(Açlık Kan Şekeri),  Tam İdrar Tahlili, Odiogram (İşitme Testi), Solunum Fonksiyon Testi, Göz Kırılma Kusuru, Akciğer Grafisi, Dahiliye, Nöroloji, KBB, Ortopedi, Göz Doktoru, Psikiyatri konsültasyonları.

  • Sağlık Raporunun alınacağı tarih ve saat ile ilgili bilgilendirme kursiyerlere kuruma geldiklerinde yapılacaktır.
Adım 3: Rapor sonucu yüksekte Çalışmaya uygun olan adaylar eğitimlere katılmaya hak kazanacaklardır.
  • Aralık ayında başlaması planlanan eğitimler için katılımcılara kurs saatleri ve günleri ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır. Katılımcılara çalıştıkları sektör, çalışma koşulları ve yaş kriterlerine göre gruplama yapılacaktır.
  • Toplamda 40 saat olarak planlanan eğitim 5 gün sürecektir.
 
Adım 4: Eğitime katılmaya hak kazanan kursiyerlerimize eğitimler başlamadan önce iş ve meslek hastalıkları sigortası yapılacak olup iş kazası risklerine karşı önlem alınmış olacaktır.
Adım 5: Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılara milli eğitimden onaylı sertifika verilecektir.
  • Kurslarımızdan mezun olan katılımcıların İş Güvenliği Eğitimlerini Sanal Gerçeklik üzerinden almasıyla İş Kazaları riskinin en aza indirilmesi sağlanmış olacaktır.