BUTGEM’e Talep Yağdı

11.Ekim.2018

BUTGEM Kurslarına Yoğun İlgi
BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’in mesleki eğitim kurslarına talep yağdı. BUTGEM’de 23 farklı alanda düzenlenecek olan ve 450 kişilik kontenjanın belirlendiği kurslara 1.350’den fazla kişi kayıt yaptırdı.
Herhangi bir mesleği olmayan veya mesleğini geliştirmek isteyen kişilere yönelik olarak işgücü piyasasının beklentileri doğrultusunda mesleki eğitim programları düzenleyen BUTGEM, vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Her yıl üç bin gence ücretsiz eğitim veren BUTGEM’de 2018-2019 eğitim yılı birinci dönemi için kayıt dönemi tamamlandı. BUTGEM tarafından birinci eğitim dönemi kapsamında hazırlanan 23 eğitim programı için 450 kişilik kontenjan ayrılırken, kurslara 1.350’den fazla kişi kayıt yaptırdı. Yazılı sınav ve mülakatlar sonrasında kursa katılacakların belirleneceği BUTGEM’de yeni dönem ise 1 Ekim Pazartesi günü başlayacak.
10 BİN SAATLİK EĞİTİM VERİLECEK
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren BUTGEM’de otomotiv, tekstil, muhasebe, otomasyon, bilişim, bilgisayar ve plastik sektörlerine yönelik 23 farklı eğitim programı gerçekleştirilecek. Gündüz ve akşam olmak üzere iki ayrı grupta gerçekleştirilecek kurslara, 18-35 yaş arası, en az lise veya dengi okul mezunları katılabiliyor. Tamamen ücretsiz olarak verilen kursları başarıyla tamamlayanlar ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın da sahibi oluyor.