BUTGEM ARTIK BİR DÜNYA MARKASI

11.Ekim.2018
BTSO ÇATISI ALTINDA FAALİYET GÖSTEREN BUTGEM, HİNDİSTAN’DA DÜZENLENEN KONFERANSTA DÜNYAYA ÖRNEK PROJE OLARAK TANITILDI
BUTGEM’İN MESLEKİ EĞİTİMDEKİ BAŞARISI DÜNYAYA ROL MODEL OLUYOR
BTSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ İLKER DURAN;
“DÜNYA ARTIK BUTGEM’İN GÜCÜNÜ VE TECRÜBESİNİ BİLİYOR”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen meslek beceri konferansında dünyaya örnek proje olarak gösterildi.
Bursa iş dünyasına nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına büyük fayda sağlayan BUTGEM, sadece yerel ve ulusalda değil, aynı zamanda dünya çapında da rol model olmaya devam ediyor. BTSO’nun liderliğinde her geçen sene eğitim programını yenileyen ve kapasitesini güçlendiren BUTGEM, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) uzmanları tarafından Hindistan’da dünyaya örnek gösterildi. Bu kapsamda UNDP kapsamında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de mesleki beceriler konferansı düzenlendi. Konferansa, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve BUTGEM Genel Koordinatörü Muammer Paşa katıldı.

DÜNYA, ARTIK BUTGEM’İ ÖRNEK ALIYOR
Türk iş dünyasının önde gelen kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin de katıldığı programda BUTGEM, Bursa’nın gururu olmayı başardı. Programda, mesleki eğitimde potansiyeli ve gücü ile yeni projeler ve eğitim çalışmalarına imza atan BUTGEM’in çalışmaları anlatıldı. Dünyaca ünlü eğitim kurumları, BM uzmanları ve birçok ülke, BUTGEM’in çalışmalarına adeta hayran kaldı.

HİNDİSTAN’A İLHAM KAYNAĞI OLDU
BUTGEM, bu toplantı ile aynı zamanda Hindistan’da nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve işsiz gençlerinin istihdam edilmesi konusunda da ilham kaynağı oldu. Ziyaret sayesinde BTSO, Hindistan-UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi (IICPSD) ile mesleki beceri geliştirme alanında işbirliğini de güçlendirdi. Bu işbirliği sayesinde de Hindistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin mesleki eğitim alanında gelişmesi sağlandı.

İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENDİ
Bursa heyeti ayrıca Türkiye'nin mesleki beceri geliştirme alanındaki deneyimlerini paylaşmak amacıyla 8. FICCI Küresel Becerileri Zirvesi’ndeki panele katıldı. Hindistan Mesleki Becerileri Geliştirme ve Girişimcilik Bakanlığı Müsteşarı Pawan Agarwal’ın başkanlık yaptığı panelde BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da BTSO’nun mesleki eğitime dönük projeleri ve BUTGEM’in çalışmalarını içeren sunum gerçekleştirdi.

“BU BURSA’NIN BAŞARISIDIR”
İlker Duran, mesleki eğitim alanında model alınan BUTGEM’in çok sayıda ülke tarafından beğenildiğini kaydetti. Bursa sanayisinin nitelikli personel ihtiyacını karşılamak ve işsiz gençleri meslek sahibi yapmak amacıyla hizmet veren BUTGEM’in dünya çapında marka haline geldiğini belirten İlker Duran, “Mesleki eğitim alanında BUTGEM’in gücünü Hindistan’da bir kez daha gördük. Ciddi işbirliği teklifleri aldık. Bu Bursa için gurur verici bir olaydır. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye, gelişmiş ülkelerin eğitim sistemlerini örnek alır, onların uygulamalarını ülkemizde uygulardı. Şimdi artık bu dönem sona erdi. Dünya, artık BUTGEM’i, yani Bursa’yı görüyor ve biliyor. BTSO’nun her zaman destek verdiği BUTGEM, artık sınırlarını aşmış, kabuğunu kırmıştır” dedi.